Spring naar inhoud
Contact

Blockchain

Blockchain wordt door velen als de grootste technologische innovatie gezien sinds het ontstaan van het internet. Blockchain is kort gezegd een openbaar digitaal grootboek dat is verspreid over vele computers wereldwijd en waarvan niemand eigenaar is. Blockchain geeft ondernemers mogelijkheden om economische activiteiten te verrichten die eerder niet mogelijk waren. De toepassingen van blockchaintechnologie hebben een juridisch framework nodig. Het blockchain team van PlasBossinade kan u hierbij van dienst zijn.

Met welke vragen kan het blockchain team u helpen?

Het blockchainteam helpt u met vragen over juridische aspecten van blockchain toepassingen. Hierbij kan gedacht worden aan het begeleiden van een ‘ICO’ (Initial Coin Offering), de fiscale aspecten met betrekking tot cryptomunten en de begeleiding en controle van nieuwe blockchain toepassingen.

Initial Coin Offering

Een ICO is een populaire hedendaagse manier om een blockchain project te financieren. Door middel van het zelf uitgeven van een eigen cryptomunt, halen bedrijven geld binnen om hun doelen te realiseren. Omdat er geen specifieke wet- en regelgeving voor ICO’s bestaat, is het afhankelijk van de kenmerken van de uitgegeven tokens onder welke wetgeving de ICO valt. Het blockchain team van PlasBossinade kan bedrijven juridisch begeleiden die van plan zijn financiering aan te trekken met behulp van een ICO.

Cryptovaluta

Veel Nederlanders bezitten inmiddels cryptomunten. Fiscaal is van belang dat het bezit van cryptomunten in beginsel in box 3 valt, maar dat deze in box 1 vallen als er met cryptomunten wordt gehandeld. Dit is nog niet fiscaal juridisch uitgekristalliseerd, waardoor er ruimte is voor discussie bij het (populaire) handelen met cryptomunten. Het fiscaal duiden van het bezit van cryptomunten kan aanleiding geven tot discussie met de Belastingdienst.

Compliance blockchain toepassing

Bij nieuwe blockchaintoepassingen kunnen wij een juridische analyse voor u uitvoeren. Daarbij controleren wij of de toepassing voldoet aan de wet- en regelgeving. Hierbij brengen wij indien gewenst het wettelijk kader gedetailleerd voor u in kaart. Wij bespreken met u hoe de wet- en regelgeving kan worden toegepast, zodat de blockchain toepassing voldoet aan de relevante juridische eisen.

Zoekt u een advocaat die gespecialiseerd is in juridische aspecten van blockchain? Advocaat Leen Hooites staat klaar om u van dienst te zijn.  Neem contact met hem op en ervaar wat hij specifiek voor u kan betekenen.