Spring naar inhoud
Contact

Susanne Wortmann

Functie
advocaat

Bij een echtscheiding of relatiebreuk komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan een regeling voor de kinderen (ouderschapsplan), verdeling van bezittingen en schulden, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, vaststelling van alimentatie en pensioenverevening. Susanne Wortmann biedt deskundige begeleiding. Voor, tijdens en na een huwelijk of het samenwonen.

Personen- en familierecht

Susanne Wortmann is al meer dan tien jaar als advocaat werkzaam en gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Ze begeleidt, adviseert en procedeert over onder meer echtscheiding, verdelen van vermogen, kinder- en partneralimentatie, erkenning, gezag, omgang (zorgregeling) en ouderschapsplan en erfrecht.

Als bij een scheiding een onderneming in het spel is, is het belangrijk dat een advocaat de jaarrekeningen en het bedrijf goed kan doorgronden. Susanne Wortmann heeft daarin ruime ervaring. Geregeld werkt zij samen met de eigen accountant van de cliënt en met de bedrijfsadviseurs, de fiscalisten, het notariaat en andere specialisten van PlasBossinade.

Als Susanne Wortmann als advocaat voor een van beide (ex-)partners optreedt, probeert zij eerst in overleg tot een regeling te komen. Lukt dat niet, dan volgt een gang naar de rechter.

Mediation

Susanne Wortmann is tevens gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator. Als mediator begeleidt zij (ex-)partners die gezamenlijk een regeling willen treffen. Zij zorgt voor deugdelijke vastlegging in een convenant en/of ouderschapsplan en voor de formele afhandeling van de scheiding. Voor het welslagen van mediation rondom scheiding met een regeling waarmee men langere tijd vooruit kan, is de combinatie van juridische en cijfermatige kennis en mediationtechnieken essentieel.

Opleiding

  • Nederlands Recht, Rijksuniversiteit Groningen
  • IMFO vFAS-juridische specialisatieopleiding Familierecht
  • IMFO Basisopleiding Scheidingsmediation
  • IMFO Specialisatieopleiding Scheidingsmediation

Netwerken

  • Lid vFAS (vereniging voor Familierechtadvocaten en scheidingsmediators)
  • Lid Ladies Circle 03

Rechtsgebiedenregister

Susanne Wortmann heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:                                                                                 

  • Personen- en Familierecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.