Spring naar inhoud
Contact

De heer Hans Nijland van FC Groningen

'FC Groningen is een betaald voetbalorganisatie die met recht een subtopper genoemd mag worden in de Nederlandse Eredivisie. FC Groningen speelt haar thuiswedstrijden in een fantastisch mooi stadion, genaamd Euroborg, waarvan de bijnaam luidt: de Groene Kathedraal. Het stadion biedt plaats aan 22.550 toeschouwers.

Partners

Regelmatig maakt FC Groningen gebruik van de dienstverlening van PlasBossinade. Hierbij moet gedacht worden aan zaken op het gebied van het arbeidsrecht en het controleren van ingewikkelde binnenlandse en buitenlandse contracten. Ook is PlasBossinade onze partner als het gaat om sancties die ons opgelegd worden door de KNVB. Het gaat daarbij om straffen die opgelegd worden voor bijvoorbeeld spreekkoren en uitsluitingen voor spelers die opgelegd worden na een rode kaart.

In de praktijk

Een bijzonder recent praktijkvoorbeeld uit de competitiewedstrijd ADO Den Haag – FC Groningen; Een van onze beste spelers, Eric Botteghin, ontving een rode kaart. Ondanks het feit dat het besluit om de speler een rode kaart te geven zeer discutabel was, werd Botteghin een schorsing opgelegd. Na gedegen en goed overleg met Wim Entzinger, hebben we uiteindelijk besloten tegen de schorsing in beroep te gaan. Tot in de puntjes heeft Wim Entzinger, samen met ons, deze zaak voorbereid. Uiteindelijk heeft Wim Entzinger het voor elkaar gekregen dat de schorsing van Eric Botteghin werd ingetrokken. Hierdoor was Eric Botteghin de volgende wedstrijd weer gewoon speelgerechtigd. Dit was overigens een cruciale wedstrijd thuis tegen Vitesse. Deze wedstrijd werd gewonnen en wie was de beste man van het veld? Jawel, Eric Botthegin!

Ook belangrijke arbitragezaken (Luis Suarez) zijn door de goede samenwerking tussen PlasBossinade en FC Groningen tot een goed einde gebracht.

Benaderbaar en betrokken

FC Groningen en PlasBossinade zijn uitstekende partners van elkaar. Onze ervaring is dat de mensen van PlasBossinade tot het uiterste gaan en zich maximaal voorbereiden op een eventuele zaak. De betrokkenheid ervaren wij als enorm. Er is geen enkele afstand, men is makkelijk benaderbaar en daar voelen wij ons bij thuis.'