Spring naar inhoud
Contact

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Voor PlasBossinade betekent ondernemen óók maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij de bedrijfsvoering wordt rekening gehouden met het effect van de bedrijfsactiviteiten op het milieu en is er oog voor de menselijke aspecten binnen en buiten PlasBossinade.

Mensen

Bij PlasBossinade is aandacht voor de werk-privébalans, onder andere door flexibele werktijden. De ontwikkeling op het gebied van vakkennis en algemene kennis wordt gestimuleerd, bijvoorbeeld door het regelmatig intern aanbieden van diverse cursussen. Er is ook aandacht voor de teamspirit in de vorm van gezamenlijke lunches, de wekelijkse borrel, teamuitjes en de jaarlijkse personeelsdag van PlasBossinade.

PlasBossinade sponsort diverse regionale sportverenigingen (bv. FC Groningen en GHHC) en medewerkers van PlasBossinade zijn zelf ook sportief door bijvoorbeeld deel te nemen aan de 4Mijl, een bedrijfszeilcompetitie, een beachvolleybaltoernooi en diverse golftoernooien.

Stichting PlasBossinade ProBono

In 2011 is de Stichting PlasBossinade ProBono opgericht. Hiermee wil PlasBossinade haar waardering laten zien voor het vertrouwen dat het Noorden haar al meer dan 100 jaar schenkt. Stichting PlasBossinade ProBono organiseert niet-alledaagse activiteiten voor groepen mensen in Noord-Nederland die het verdienen in het zonnetje gezet te worden.

Daarnaast sponsort PlasBossinade diverse organisaties die zich inzetten voor mens of milieu zoals het Groninger Landschap, de Hartstichting en Make a Wish.

Milieu en omgeving

Voortdurend wordt het effect van de bedrijfsactiviteiten van PlasBossinade op het milieu in de gaten gehouden. Zo is er bij de verbouwing van het kantoorpand van PlasBossinade gekozen voor energiezuinige installaties en wordt gebruik gemaakt van spaarlampen. Daarnaast gebruikt PlasBossinade papier dat minder belastend is voor het milieu en printen wordt zoveel mogelijk dubbelzijdig gedaan. Afval wordt gescheiden en voor de schoonmaak worden milieuvriendelijke producten gebruikt. Op 10 oktober 2013 ondertekende PlasBossinade een convenant voor een energieneutraal Bedrijventerrein Corpus den Hoorn.

Kennis delen

Bij PlasBossinade staat dienstverlening centraal. De specialistische kennis van onze medewerkers zetten wij volledig in voor onze cliënten. Maar PlasBossinade wil ook de samenleving laten profiteren. Dit doet PlasBossinade bijvoorbeeld door ondersteuning van projecten op de weekendschool, basisscholen, hogescholen en door steun te verlenen aan startende ondernemers en studenten.