Spring naar inhoud
Contact

Agri / Food

De agri/food sector is zwaar gereguleerd. Niet alleen door Nederlandse wetten, maar steeds meer door Europese regelgeving. Dat geldt niet alleen voor de primaire voedselstromen (land- en tuinbouw, visserij en minerale grondstoffen), maar ook voor de bewerkingsindustrie, de im- en export en natuurlijk de retailsector.

Agrarische sector

Veel voorkomend in de agrarische sector zijn kwesties die spelen rondom bedrijfsopvolging en geschillen in de familiesfeer. Dat vergt een aanpak door advocaten, notarissen  en fiscalisten met specifieke kennis van en ervaring met de agrarische sector.

In de agrarische sector kunnen ook vragen en geschillen over pacht voorkomen, waar de vastgoedadvocaten van PlasBossinade goed in thuis zijn.

Voedingsmiddelenindustrie

PlasBossinade heeft veel ervaring met vragen over de wijze waarop ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie kunnen en mogen samenwerken en bij het oplossen van geschillen die daar soms uit voortvloeien.

Inkoop en levering

In de keten van inkoop naar verkoop is in de voedingsmiddelenindustrie specifieke aandacht nodig voor voedselveiligheid. Dat vereist goede en vooral op uw concrete situatie toegespitste bepalingen in afname- of leveringscontracten of in algemene voorwaarden. Advies hierover en het opstellen van concrete bepalingen is ons dagelijks werk.

Ondersteuning nodig op dit vakgebied?

neem contact op met onze specialisten