Spring naar inhoud
Contact

IE-recht en media

Het aandachtsgebied intellectueel eigendomsrecht en media van PlasBossinade is divers. Onze advocaten kunnen antwoord geven op vragen als:

  • Is het wenselijk en mogelijk uw bedrijfsnaam en uw product of dienst te beschermen?
  • Wat mag je als organisatie wel en niet schrijven over een concurrent?
  • Welke spelregels moet je in acht nemen bij vergelijkende reclame?
  • In hoeverre mag je het product van een ander 'namaken'?

IE-recht

In de huidige competitieve wereld zijn merken, handelsnamen, auteursrechten en andere rechten van intellectuele eigendom van toenemend belang voor ondernemingen in diverse branches. Bedrijven investeren veel tijd, energie en geld in een goede naam en/of een onderscheidend product en willen dit – terecht- beschermen.

Of we nu denken aan een architect, interieurbouwer of producent van een gebruiksartikel die zijn ontwerp wil beschermen of over de uitvinder van een industrieel product, het kennen van rechten en verplichtingen en het goed en tijdig regelen daarvan is voor allen even essentieel. De advocaten IE-recht van PlasBossinade zijn u graag behulpzaam bij het opstellen van en onderhandelen over diverse soorten overeenkomsten (bv. licentiecontracten, overdrachtscontracten en distributiecontracten). Indien nodig staan zij ook klaar om – zowel in als buiten rechte- af te dwingen dat een inbreuk gestaakt wordt en schade vergoed.

Media

Wat mag je wel en wat mag je niet schrijven over een concurrent? Welke spelregels moet je in acht nemen bij vergelijkende reclame? De scheidslijn bij dit soort vragen is vaak moeilijk te trekken voor iemand die niet ingevoerd is in deze materie. Het raakt enerzijds de vrijheid van meningsuiting en anderzijds het recht om gevrijwaard te blijven van onjuiste beschuldigingen die grote en langdurige schade kunnen aanrichten. Het team van PlasBossinade adviseert u graag vanuit haar kennis en ervaring op dit vlak.

Advocaat intellectueel eigendom en media

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in IE-recht of media? PlasBossinade heeft advocaten die veel kennis en ervaring hebben op deze gebieden: zij staan klaar om u van dienst te zijn. Neem contact met ons op om te zien wat wij specifiek voor u kunnen betekenen.

Ondersteuning nodig op dit vakgebied?

neem contact op met onze specialisten