Spring naar inhoud
Contact

Internationaal handelsrecht

Bent u op zoek naar een advocaten- en notarissenkantoor dat zich richt op internationaal handelsrecht? Dan bent u bij PlasBossinade voor gespecialiseerde advocaten en notarissen op de juiste plek. Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.

De grens over, ook juridisch

Het Nederlandse bedrijfsleven is van oudsher zeer internationaal georiënteerd. Import en export, distributie, dealerschap, franchise, agentuur, noem maar op. Het lijkt misschien op zaken doen in Nederland, maar kennis van en ervaring met de juridische aspecten van het internationaal zaken doen is onontbeerlijk om vervelende of zelfs schadelijke gevolgen te voorkomen. De kennis en ervaring met betrekking tot internationaal handelsrecht zijn bij de advocaten en notarissen van PlasBossinade aanwezig.

Internationaal zaken doen

PlasBossinade adviseert over de juridische aspecten van internationale kwesties, stelt internationale contracten op of beoordeelt deze en staat cliënten bij in internationale geschillen. Dit alles met als doel om uw (internationale) zaken zo soepel mogelijk te laten verlopen.

U kunt daarbij denken aan vraagstukken zoals:

  • Wat komt er kijken bij een internationaal contract?
  • Wat betekenen de – veelal Engelstalige – termen in een internationaal contract?
  • Is het mogelijk en/of verstandig op het contract het Nederlands recht van toepassing te laten zijn?
  • Gelden voor (het van toepassing verklaren van) algemene voorwaarden in het buitenland dezelfde regels als in Nederland?
  • Op welke manier worden eventuele geschillen beslecht: door de rechter of via arbitrage? En waar?
  • Spelen er Europese regels en/of internationale verdragen waar u rekening mee moet houden (bijvoorbeeld de EEX-Verordening met regels over de bevoegde rechter, of het Weens Koopverdrag met inhoudelijke regels over internationale koopovereenkomsten)?
  • Hoe zit het met regels ter waarborging van de vrije mededinging?

PlasBossinade is lid van een vooraanstaand wereldwijd netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren:  The International Lawyers Network. De kantoren die lid zijn van dit netwerk zijn gereputeerde kantoren in hun eigen jurisdictie en bieden hoogwaardige dienstverlening. Dit betekent dat klanten van PlasBossinade via ons kantoor direct toegang hebben tot gerespecteerde en ervaren lokale advocaten in vele landen.

Ook buiten de vaste internationale samenwerkingsverbanden heeft PlasBossinade diverse contacten met andere buitenlandse kantoren in Europa en daarbuiten.

Buitenlandse ondernemingen in Nederland

Het spreekt voor zich dat PlasBossinade ook buitenlandse ondernemingen helpt bij het zaken doen in Nederland. Denk hierbij het sluiten van een contract met een Nederlandse handelspartner, het opzetten van een vestiging in Nederland of het overnemen van een Nederlandse onderneming.

Advocaten en notarissen internationaal handelsrecht

Bent u op zoek naar een advocaat of notaris die gespecialiseerd is in internationaal handelsrecht? PlasBossinade heeft advocaten en notarissen die veel kennis en ervaring hebben in internationaal handelsrecht: zij staan klaar om u van dienst te zijn. Neem contact met ons op om te zien wat wij specifiek voor u kunnen betekenen.

Ondersteuning nodig op dit vakgebied?

neem contact op met onze specialisten