Spring naar inhoud
Contact

Togamaster

Naast de reguliere studentstages biedt PlasBossinade in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in het kader van de Togamaster de mogelijkheid een (langdurige) stage te lopen bij de advocatuur. Studenten voor de Togamaster worden geselecteerd door de RUG: solliciteren bij PlasBossinade is in dit verband niet mogelijk

PlasBossinade biedt studenten RUG oriëntatie in rechtspraktijk

De Togamaster is een duaal studietraject binnen de (master)opleiding Nederlands Recht van de RUG. De hiervoor geselecteerde studenten combineren hun studie met een leer-/werkperiode bij de verschillende togaberoepen (advocatuur, gerechtshof, rechtbank, openbaar ministerie). Met dit studieprogramma kunnen studenten zich oriënteren op een toekomstige carrière in de rechtspraktijk. Bovendien kunnen zij hun juridische kennis verdiepen door vanuit de praktijk de theorie te bestuderen.

Stages

Elke student loopt gedurende telkens twee weken een kennismakingsstage bij elk van de verschillende togaberoepen. Na de kennismakingsstages volgt een zogenaamde werkstage van minimaal vijf maanden bij één van deze togaberoepen.

De studenten die in het kader van de Togamaster stage lopen binnen PlasBossinade worden begeleid door Marijn Nuijens, advocaat.