Spring naar inhoud
Contact

Vergoedingen/Tarieven

Advocatuur

De vergoeding voor de werkzaamheden van onze advocaten op basis van uurtarieven blijkt in de praktijk de meest realistische en inzichtelijke vergoedingsstructuur te zijn. Door de juiste inzet van specialistische kennis, knowhow* en technologie en door een pragmatische aanpak, doen wij onze werkzaamheden zo effectief mogelijk. Meestal kan ook een indicatie worden gegeven van de verwachte tijdsbesteding en kan een signalering worden afgesproken bij overschrijding.

De geldende uurtarieven zijn afhankelijk van de ervaring van de advocaat en eventueel de complexiteit en/of het financiële belang van de zaak en het rechtsgebied. Onze werkzaamheden worden in principe maandelijks achteraf in rekening gebracht. Aan de hand van de gespecificeerde overzichten die de klant bij iedere factuur ontvangt, kan de klant zien welke werkzaamheden zijn verricht en hoeveel tijd daaraan is besteed.

Naast de traditionele vergoeding op basis van uurtarieven zijn andere afspraken over de vergoeding voor onze werkzaamheden mogelijk, bijvoorbeeld:

  • zogenaamde ‘ blended rates’ (een vast uurtarief voor al uw zaken, ongeacht de advocaat, welk belang en welk rechtsgebied);
  • een abonnement (een vaste vergoeding per jaar voor nader af te spreken dienstverlening);
  • een helpdeskfunctie (voor korte vragen die niet tot een zaak leiden);
  • een vaste prijsafspraak voor een zaak of voor bepaalde werkzaamheden;
  • in specifieke gevallen (bonus)kortingen.

Wilt u overleggen over de mogelijkheden in uw situatie? Neem dan contact op met één van onze advocaten.

Notariaat

Voor notariële akten gelden in principe vaste prijzen per akte. Hiervoor kan een offerte worden gevraagd via onze website of per e-mail (groningen@pbnotarissen.nl).

Steeds meer zaken vragen om gespecialiseerde advieswerkzaamheden waarbij de notariële akte onderdeel is van een meer omvattende transactie. Voor dergelijke zaken gelden vergelijkbare vergoedingen als voor de advocatuur. Voor overleg kunt u contact opnemen met één van onze (kandidaat-)notarissen.

* PlasBossinade heeft toegang tot diverse digitale databanken met alle beschikbare wetgeving, jurisprudentie, vakbladen, modellen, etc.