Spring naar inhoud
Contact

Mediation

Geschillen lost u bij voorkeur onderling op, of uw wederpartij nu een zakelijke relatie, buurman of familielid is. Dat is plezierig voor de verstandhouding en bovendien goedkoop en snel. In de praktijk blijkt dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Onbegrip, emoties of een gebrek aan kennis kunnen leiden tot onnodige escalatie. Onze mediators helpen u een dergelijke situatie te voorkomen of op te lossen.

Op constructieve wijze werken aan oplossingen

In een plezierige setting op neutraal terrein faciliteren onze mediators de gesprekken tussen de verschillende partijen. Waar nodig brengen zij de communicatie weer op gang, met aandacht voor een ieders wensen en belangen. Door structuur en rust te bieden wordt het voor partijen mogelijk om op constructieve wijze oplossingsrichtingen te verkennen. Om van daaruit onder leiding van de mediator te onderhandelen en gezamenlijk keuzes te maken die aan ieders belangen tegemoet komen. De vastlegging en ondertekening daarvan biedt partijen duidelijkheid voor de toekomst.

Juist bij complexe of pijnlijke geschillen kan Mediation net dat steuntje in de rug bieden om onderling tot een oplossing te komen. Met alle voordelen van dien.

Ervaren mediators

Onze mediators zijn ervaren advocaten. Zij hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd bij Mfn (mediation federatie Nederland) of de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).