Spring naar inhoud
Contact

De heer Hendrik Hijlkema van Noblesse Proteins BV

'Noblesse Proteins BV maakt uit bijproducten van pluimveeslachterijen grondstoffen voor de (huis)diervoederindustrie. Door een koppeling met een naburig bedrijf op het gebied van warmte en (afval)water is er een grote verduurzaming ontstaan. Dit maakt het bedrijf uniek in deze industrie.

Multidisciplinaire juridische ondersteuning

Noblesse maakt op verschillende gebieden gebruik van de diensten van PlasBossinade, omdat we het van het grootste belang vinden om multidisciplinair juridisch professioneel ondersteund te worden. Een bedrijf als Noblesse heeft in haar eigen management team niet alle juridische kennis in huis, terwijl er wel stevige vraagstukken in de bedrijfsvoering zitten op het gebied van fiscaal recht, bestuurs-, ondernemings- en arbeidsrecht.

Noblesse wilde actief worden in een markt, die werd gedomineerd door een bedrijf die het technisch monopolie bezat voor verwerking van de grondstoffen. Het viel te verwachten dat dit bedrijf beroep zou gaan aantekenen in juridische procedures.

Bij de aanvraag om een oprichtings(milieu)vergunning werd door dit bedrijf alles uit de kast gehaald in de beroepsprocedure. Mede door de uitstekende ondersteuning van PlasBossinade kon aan het bevoegde gezag voldoende steekhoudende informatie worden gegeven, waardoor alle beroepsgronden van bezwaarmakers voor de Raad van State faalden. De vergunning bleef ongewijzigd van kracht.

Deskundig, proactief en betrokken

Noblesse beveelt PlasBossinade van harte aan doordat er adequate ondersteuning op diverse ondernemingsgebieden wordt gegeven. De benadering hebben wij ervaren als deskundig, proactief en betrokken.'