Spring naar inhoud
Contact

Aansprakelijkheid/schade/verzekering

Wanneer u schade wilt verhalen op een ander of zelf geconfronteerd wordt met een partij die u aansprakelijk stelt, heeft u behoefte aan specialisten die voor u snel en met kennis van zaken uw mogelijkheden en risico's inschatten. De specialisten van PlasBossinade bieden zowel juridische expertise die u nodig heeft als kennis op het gebied van schadeberekeningen en fiscaliteit. Deze unieke combinatie geeft u voorspong op de tegenpartij en snel en helder inzicht in de juridische (on)mogelijkheden.

Aansprakelijkheid

Op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht houden de advocaten van PlasBossinade zich bezig met onderstaande praktijkgebieden:

  • bedrijfsaansprakelijkheid (waaronder aansprakelijkheid voor ondergeschikten);
  • beroepsaansprakelijkheid (fouten van notarissen, accountants, fiscalisten, artsen, advocaten, tussenpersonen e.d. ten opzichte van hun relaties);
  • overheidsaansprakelijkheid;
  • milieuaansprakelijkheid (waaronder hinder, bodemverontreiniging, milieuzaken);
  • bestuurdersaansprakelijkheid (aansprakelijkheid van bestuurders van rechtspersonen in privé voor schulden van de rechtspersoon);
  • werkgeversaansprakelijkheid;
  • onrechtmatige perspublicaties.

Schade

Bij het beoordelen van (uw)  schade werken onze advocaten en (interne en externe) bedrijfsadviseurs nauw samen. De bedrijfsadviseurs hebben zich gespecialiseerd in het opstellen van schadeberekeningen op maat voor iedere zaak en werken daar waarnodig ook nauw samen met de fiscaal advocaten van PlasBossinade. Een werkwijze die voor klanten een duidelijke meerwaarde heeft. Niet alleen wordt voor u de vraag beantwoord welke schade u kunt verhalen of maximaal dient te behalen, maar ook hoe deze schade in uw specifieke situatie moet worden berekend.

Verzekeringen

PlasBossinade is gespecialiseerd in geschillen over verzekeringen. Is een claim gegrond of niet? Moet de verzekeraar op grond van de polisvoorwaarden uitkeren, of is nu juist deze schade van dekking uitgesloten? Wij hebben ruime ervaring in geschillen die uiteenlopen van brand- en aansprakelijkheidsverzekeringen tot arbeidsongeschiktheids- en levensverzekeringen.

Combinatie van theorie en praktijk

De advocaten van PlasBossinade  verzorgen regelmatig cursussen voor vakgenoten en ook verzorgen zij publicaties in gerenommeerde vakbladen en tijdschriften. U kunt de mensen van PlasBossinade inschakelen voor een specifieke zaak, maar ook voor het geven van inhouse cursussen of cursussen op locatie. Dit past bij onze aanpak. Zowel theoretisch goed onderlegd als praktisch ingesteld.

Ondersteuning nodig op dit vakgebied?

neem contact op met onze specialisten