Spring naar inhoud
Contact

Vergunningen

Een vergunning is een beschikking waarbij de overheid toestemming verleent om een bepaalde en in beginsel verboden activiteit uit te voeren. In wetten is vastgelegd aan welke voorwaarden een aanvrager van een vergunning moet voldoen om de vergunning te verkrijgen.

De rechtsgebieden van PlasBossinade

In de fase voorafgaand aan de beslissing van de overheid op de aanvraag om een vergunning staan de advocaten bestuursrecht van PlasBossinade overheden en particulieren bij. Dat geldt ook voor juridische procedures over het al dan niet verlenen van vergunningen.

Omgevingsvergunning

De meest voorkomende en meest bekende vergunning is de omgevingsvergunning. Deze is nodig voor het bouwen van een huis, het oprichten van een inrichting of een mijnbouwwerk, het wijzigen van een monument of het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan.

Daarnaast is voor allerlei andere activiteiten ook een vergunning vereist, zoals bijvoorbeeld horeca-gerelateerde activiteiten, het innemen van een ligplaats met een woonboot en het kappen van bomen.

Adviseren en procederen over vergunningverlening

De bestuursrechtjuristen van PlasBossinade hebben veel ervaring met advisering en besluitvorming in een politiek- bestuurlijke omgeving. Dit zorgt ervoor dat zij zowel succesvol overheden bijstaan bij het verlenen of afwijzen van een vergunning, als particulieren en bedrijven die een vergunning nodig hebben.

Bent u op zoek naar een advocaat gespecialiseerd in vergunningen of bestuursrecht? Dan bent u bij PlasBossinade op de juiste plek. Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.

Ondersteuning nodig op dit vakgebied?

neem contact op met onze specialisten