Spring naar inhoud
Contact

Schuitje varen, koffie drinken

In een prachtige harmonicabus van de stichting ZINN vertrokken op vrijdag 7 oktober 2016 de bestuursleden Gerrie Breur, Saskia Ankersmid en Marianne Riemersma van de stichting PlasBossinade ProBono tezamen met collega Peter Fousert, drie MBO-studentes en een aantal verzorgenden richting Giethoorn. Zij vergezelden 20 ouderen van De Zonnehof in Haren. De ouderen hadden in het kader van de Nationale Ouderendag de wens ingediend te gaan varen. Deze wens werd door de stichting PlasBossinade ProBono, die als doelstelling heeft het organiseren van niet-alledaagse activiteiten voor groepen mensen in Noord-Nederland, van harte opgepakt. In samenwerking met Nationale Ouderendag, Comité Haren organiseerden zij een boottocht door het Venetië van het Noorden.

Nadat iedereen een plekje had gevonden in de bus en voorzien was van een uitgebreid lunchpakket vertrok de bus richting Giethoorn. Aan boord een vrolijk muziekje en een uitgelaten stemming.

In Giethoorn aangekomen werd iedereen ingescheept en voer de schipper ons door het prachtige stadje, waarbij hij geanimeerd vertelde en iedereen zichtbaar genoot van het fraaie landschap en de prachtige huizen. Weer terug aan de wal stond er koffie met appeltaart klaar, waarna de terugtocht werd aanvaard. De buschauffeur had zoveel plezier in het avontuur, dat hij de toeristische route terug nam en iedereen kon genieten van een prachtig stukje Overijssel, Friesland en Drenthe.

Aangekomen in Haren had het Comité Haren gezorgd voor een borrel met hapjes en muziek, waarbij men kon napraten over alle belevenissen van die dag. Al met al een geslaagd avontuur.