Spring naar inhoud
Contact

Goederenrecht

Bent u op zoek naar een advocaten- en notarissenkantoor dat zich richt op goederenrecht? Dan bent u bij PlasBossinade voor gespecialiseerde advocaten en notarissen op de juiste plek. Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.

Goederenrecht gaat over het eigendom en de zeggenschap over goederen. Goederenrecht ziet zowel op zaken (materiële objecten: roerend of onroerend) als op vermogensrechten. De meeste voorkomende goederenrechtelijke vraagstukken zien op onroerende zaken. PlasBossinade ziet het goederenrecht dan ook als een onderdeel van de sectie vastgoed.

Belangrijk kenmerk van het goederenrecht is de gradatie van zeggenschap over een goed. Eigendom verschaft de meest verstrekkende bevoegdheden. Beperkte zeggenschap over een goed geeft bijvoorbeeld het recht van vruchtgebruik, erfdienstbaarheid, opstal, erfpacht, pand- en hypotheekrechten en het appartementsrecht. Ook voor deze specifieke rechtsgebieden kunt u terecht bij de sectie vastgoed van PlasBossinade.

Advocaat of notaris goederenrecht

Bent u op zoek naar een advocaat of notaris die gespecialiseerd is in goederenrecht? PlasBossinade heeft specialisten die veel kennis en ervaring hebben in goederenrecht: zij staan klaar om u van dienst te zijn. Neem contact met ons op om te zien wat wij specifiek voor u kunnen betekenen.

Ondersteuning nodig op dit vakgebied?

neem contact op met onze specialisten